Reishi (Tikrinis blizgutis (Ganoderma lingzhi)) grybai tradicinėje Azijos medicinoje yra naudojami jau daugiau nei 2000 metų. Dar prieš mūsų erą šis grybas buvo aprašytas aukščiausiojo iš kinų žolininkų – Shen Nong. Šis reishi priskyrė aukščiausiajam augalui, kurį galima vartoti ilgą laiką išvengiant nepageidaujamo šalutinio poveikio. Šis „aukščiausiasis augalas” buvo apibūdintas kaip substancija, kuri palaiko gyvybę, padedanti harmonizuoti kūno, minčių ir sielos funkcijas.
Reishi puikiai tinka kaip atpalaiduojantis vakaro tonikas. Puikiai dera su karšta kakava ar arbata. Reishi turi platų aktyvių medžiagų spektrą, tokių kaip vitaminai, mineralai, polisacharidai, įskaitant beta-D-gliukanus, nukleotidus, triterpenus, įskaitant ganoderines rūgštis (AG), sterolius, laktatus ir glikoproteinus. Šie grybai yra kartaus skonio, kuris yra susijęs su triterpenų – aromatinių junginių, esančių šios rūšies grybuose, – buvimu.

Kad praturtinti mitybą maistinėmis medžiagomis, tiesiog įpilkite šių super maistui priskirtų miltelių į arbatas, sriubas, kokteilius.

Pateikiame keletą receptų kaip Raw Powders Reishi grybų miltelius panaudoti kasdieninėje mityboje:

 

Šokoladiniai sausainiai Brownie



Ingredientai:

½ puodelio kokosų aliejaus
½ puodelio + 1 valgomasis šaukštas kakavos miltelių
60 g šokolado
20 g kakavos sviesto
½ puodelio medaus
½ puodelio klevų sirupo
½ arbatinio šaukštelio vanilės
3 kiaušiniai
¼ puodelio + 2 šaukštai kokosų miltų
¼ arbatinio šaukštelio kepimo sodos
¼ arbatinio šaukštelio druskos
1 valgomasis šaukštas Raw Powders Reishi grybų miltelių
1 valgomasis šaukštas Raw Powders Ashwagandha miltelių

 

Paruošimo būdas:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 0C tempoeratūros.
Kepimo skardą ištepkite kokosų aliejumi.
Į dubenį supilkite kokosų aliejų, kakavos miltelius, šokoladą ir kakavos sviestą. Ant verdančio vandens vonelės viską ištirpinkite ir perpilkite į vėsų dubenį. Leiskite atvėsti.
Supilkite medų, klevų sirupą, vanilę ir kiaušinius. Kruopščiai išmaišykite.
Sudėkite likusius ingredientus ir plakite, kad susimaišytų.
Formuokite sausainius.
Sausainių paviršių galima pabarstyti smulkintais riešutais.
Kepkite 15-20 minučių arba kol iškeps.

 

Veganiškas pieno gėrimas vakarui su Reishi



Ingredientai:

½ puodelio kokosų pieno
3/4 puodelio migdolų pieno
½ valgomojo šaukšto medaus (arba mėgstamo saldiklio)
½ valgomojo šaukšto kokosų aliejaus
1 arbatinis šaukštelis maltos ciberžolės
1 cinamono lazdelė arba ½ arbatinio šaukštelio malto cinamono
2 arbatiniai šaukšteliai saldžiavaisių pupmedžių miltelių (nebūtina)
mažas žiupsnelis juodųjų pipirų ir šviežio imbiero
1/2 arbatinio šaukštelio Raw Powders Reishi miltelių

 

Paruošimo būdas:

Į nedidelį puodą supilkite kokosų pieną, migdolų pieną, maltą ciberžolę, tarkuotą imbierą, cinamono lazdelę, kokosų aliejų, juoduosius pipirus, Raw Powders Reishi grybų miltelius, saldžiavaisių pupmedžių miltelius ir pasirinktus saldiklius.
Sumaišykite ir pašildykite ant vidutinės ugnies. Visą laiką maišydami kaitinkite apie 3-4 minutes, bet neužvirinkite.
Išimkite cinamono lazdelę. Jei norite kad neliktų imbiero gabaliukų galite perkošti.

 

Karštas Reishi grybų šokoladas

 

Ingredientai:

1 puodelis karšto vandens
¼ arbatinio šaukštelio Raw Powders Reishi grybų miltelių
1 valgomas šaukštas kakavos miltelių
žiupsnelis druskos
1/8 arbatinio šaukštelio malto cinamono
1 valgomas šaukštas pasirinkto saldiklio – cukraus, stevijos ar kt.
1 arbatinis šaukštelis vanilės
¼ puodelio pasirinktos rūšies pieno

 

Paruošimo būdas:

Į puodelį įpilkite karšto vandens.
Raw Powders Reishi grybų miltelius sumaišykite su kakavos milteliais, druska, cinamonu, pasirinktu saldikliu, vanile ir pasirinktu pienu.
Viską supilkite į karštą vandenį, išmaišykite ir mėgaukitės.

 

Gvakamolė su Reishi



Ingredientai:

1 didelis avokadas
1 arbatinis šaukštelis česnakų miltelių
laimo sulčių
druskos, pipirų (pagal skonį)
aštraus padažo (pagal skonį)
1 valgomas šaukštas Raw Powders Reishi grybų miltelių

 

Paruošimo būdas:

Dideliame dubenyje sutrinkite avokadą šakute. Suberkite česnakų miltelius, laimo sultis, druską, pipirus, aštrų padažą, grybų miltelius ir gerai išmaišykite. Patiekite su mėgstamais tortilijų traškučiais.