Lion’s Mane (Gericijus (Hericium erinaceus)) grybas tūkstančius metų buvo naudojamas medicinoje ir kulinarijoje Rytuose, kur jis garsėja savo nauda ne tik kūnui, bet ir sielai. Jis ir šiandien yra plačiai vartojamas Azijos šalyse (Kinijoje, Indijoje, Japonijoje ir Korėjoje) tiek kulinariniais, tiek medicininiais tikslais. Dėl grybo išvaizdos kartais jis vadinamas „beždžionės galva“, „liūto karčiais“ ar „senio barzda“. Lion’s Mane grybuose yra biologiškai aktyvių medžiagų, kurios turi teigiamą poveikį organizmui, ypač smegenims, širdžiai ir žarnynui. todėl jis priskiriamas prie super maisto kategorijos.
Miltelius galima dėti į arbatą ar kavą. Būtent karštas vanduo padeda iš grybo išgauti naudingas maistines medžiagas. Lion‘s Mane miltelius taip pat galite dėti į kepinius, karštą šokoladą, pudingą, sriubas ar troškinius. Šių grybų skonis yra švelnus. Daugelis jų skonį apibūdina kaip „panašų į jūros gėrybes“, dažnai lygindami jį su krabu ar omaru.
Pateikiame keletą receptų kaip Raw Powders Lion’s Mane miltelius panaudoti kasdieninėje mityboje:

 

Auksinis pienas rytui



Ingredientai:

½ puodelio kokoso pieno
3/4 puodelio migdolų pieno
½ valgomojo šaukšto medaus (arba mėgstamo saldiklio)
½ valgomojo šaukšto kokosų aliejaus
1 arbatinis šaukštelis maltos ciberžolės
1 cinamono lazdelė arba ½ arbatinio šaukštelio malto cinamono
mažas žiupsnelis juodųjų pipirų ir tarkuoto imbiero
½ arbatinio šaukštelio Raw Powders Lion's Mane 5:1 Extract miltelių
½ arbatinio šaukštelio Row Powders Ashwagandha miltelių

 

Paruošimo būdas:

Į nedidelį puodą įpilkite kokosų pieno, migdolų pieno, kokosų aliejaus, įdėkite maltos ciberžolės, tarkuoto imbiero, juodųjų pipirų, Row Powders Ashwagandha miltelių, Raw Powders Lion's Mane 5:1 Extract miltelių ir pasirinkto saldiklio, įdėkite cinamono lazdelę,
Sumaišykite ir pašildykite ant vidutinės ugnies.
Visą laiką maišydami kaitinkite apie 3-4 min., bet neužvirinkite.
Išimkite cinamono lazdelę.
Perkoškite ir galite mėgautis!

 

Tropinis žaliasis glotnutis

 


Ingredientai:

½ puodelio šaldytų ananasų
1/3 puodelio šaldytų mangų gabalėlių
1/4 puodelio kokosų drožlių
1/4 puodelio kapotos kalendros
½ nykščio dydžio imbiero šaknies
4-5 mėtų lapeliai
Pusės žaliosios citrinos sultys
1 arbatinis šaukštelis maltos ciberžolės
½ arbatinio šaukštelio Raw Powders Lion’s Mane 5:1 Extract grybų miltelių
1 samtelis beskonio kolageno

 

Paruošimo būdas:

Sumaišykite visus ingredientus su ½ puodelio filtruoto vandens ir suplakite iki vientisos masės. Jei reikia įpilkite daugiau vandens.

 

Mėtų ir burokėlių glotnutis



Ingredientai:

½ puodelio garuose virtų burokėlių
½ puodelio violetinių kopūstų
½ puodelio tamsių uogų (mėlynės, avietės, gervuogės arba uogų mišinys)
šviežių mėtų šakelė
1 arbatinis šaukštelis Raw Powders Lion’s Mane 5:1 Extract grybų miltelių
1 arbatinis šaukštelis vitamino C miltelių (Acerola pagrindu)
3 valgomieji šaukštai kanapių sėklų

 

Paruošimo būdas:

Sumaišykite visus ingredientus su ½ puodelio filtruoto vandens ir suplakite iki vientisos masės. Jei reikia įpilkite daugiau vandens.

 

Vištienos ir grybų sriuba

 



Ingredientai:

2 arbatiniai šaukšteliai aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
1 morka
2 arba 3 salierų stiebai
½ svogūno
1-5 česnako skiltelės
4–5 arbatiniai šaukšteliai Raw Powders Lion’s Mane 5:1 Extract grybų miltelių
½ šaukštelio šviežių čiobrelių
1 puodelis daržovių sultinio
½ stiklinės vandens
2 arba 3 vištienos krūtinėlės

 

Paruošimo būdas:

Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūnus, morkas, salierą, česnaką ir Raw Powders Lion’s Mane 5:1 Extract grybų miltelius
Kai daržovės suminkštės, padidinkite kaitrą 5 minutes ir leiskite likusiam skysčiui išgaruoti.
Supilkite sultinį kartu su vandeniu, sudėkite vištiena. Viską išmaišykite ir užvirinkite.
Kai vanduo užvirs, sumažinkite kaitrą ir pavirkite apie 15-20 minučių.
Prieš patiekdami patikrinkite, ar vištiena yra minkšta ir iškepusi. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.