Goji uogos (Dygliuotasis ožerškis (Lycium barbarum)) tai “uogos karalienės”, dėl savyje turinčių daugybės organizmui naudingų maistinių medžiagų. Dideliu baltymų kiekių pasižyminčios Goji uogos organizmą praturtina skaidulomis, antioksidantais (plačiau apie tai kas yra antioksidantai skaitykite čia) ir daugiau nei 20 skirtingų vitaminų ir mineralų. Goji uogose yra 500 kartų daugiau vitamino C nei tame pačiame kiekyje apelsinų. Taip pat daugiau beta karoteno nei morkose, geležies nei sojoje ar špinatuose.

Dėl didelio antioksidantų, vitaminų ir amino rūgščių (daugiau informacijos apie aminorūgštis galite paskaityti čia) kiekio, esančio Goji uogose, jos dar vadinamos „jaunystės eliksyru” ir „Himalajų gyventojų ilgaamžiškumo paslaptimi” bei yra priskiriamos supermaisto kategorijai. Legenda byloja, kad Himalajų kalnuose gyvenantys vienuoliai sulaukia net 120-150 metų dėl to, jog kiekvieną dieną renka „Goji” uogas. Tibetiečiai Goji uogas vadina laimės uogomis, kurios pašalina liūdesį. 

Goji uogos turi saldžiarūgščio skonio, kuris puikiai dera ir tinka su įvairiomis dribsnių košėmis, jogurtu, jomis galima paskaninti įvairius desertus, kokteilius, padažus, pudingus, ledus, granolą, mėsos patiekalus.

Pateikiame keletą receptų kaip Raw Powders Goji uogų miltelius panaudoti kasdieninėje mityboje:


Goji Latte kava

Ingredientai:

½ puodelio pasirinkto pieno

1–2 valgomieji šaukštai Raw Powders Goji uogų miltelių

¼ arbatinio šaukštelio malto muskato riešuto

½ arbatinio šaukštelio malto cinamono

¼ arbatinio šaukštelio maltų gvazdikėlių

¼ arbatinio šaukštelio malto imbiero

2 valgomi šaukštai klevų sirupo arba medaus

1 arbatinis šaukštelis gryno vanilės ekstrakto


Paruošimo būdas:

Mažame puode, ant vidutinės ugnies, pašildykite pieną. Neleiskite užvirti. Įdėkite Goji uogų miltelių ir maišykite, kol ištirps. Sumaišykite prieskonius, klevų sirupą ir vanilės ekstraktą. Patiekite šiltą su plakta grietinėle arba cinamonu.


Goji glotnutis

Ingredientai:

⅓ puodelio ledo (50 g)

1 puodelis šaldytų aviečių (125 g)

1 vidutinio dydžio bananas

1 valgomasis šaukštas Raw Powders Goji uogų miltelių

1,25 cm šviežio, nulupto ir susmulkinto imbiero

3 šaukštai kanapių sėklų

1 puodelis pasirinktos rūšies pieno (apie 240 ml)     

1 valgomasis šaukštas Goji uogų papuošimui


Paruošimo būdas:

Didelio galingumo maišytuve sumaišykite ledą, avietes, bananą, goji uogų miltelius, imbierą, kanapių sėklas ir pieną. Plakite dideliu greičiu apie 1 minutę iki vientisos masės. Supilkite į stiklinę, užberkite Goji uogų, kanapių sėklų ar kitų mėgstamų priedų.

 

Kokosiniai sausainiai su Goji 

Ingredientai:

2 kiaušinių baltymai

¼ puodelio ekologiško cukranendrių cukraus

¼ arbatinio šaukštelio druskos

1–2 valgomieji šaukštai Raw Powders Goji uogų miltelių

1 arbatinis šaukštelis Raw Powders Maca miltelių

1 puodelis ir 2 valgomieji šaukštai smulkintų kokosų


Paruošimo būdas:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 0C temperatūros. 
Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų. Įpilkite cukraus, druskos, Goji miltelių ir Maca miltelių. Gerai ismaišykite.
Suberkite smulkintą kokosą ir maišykite, kol susimaišys. Perkelkite šaukšto dydžio kaušelius ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Šiek tiek paviršių išlyginkite ir kepkite iki auksinės rudos spalvos, maždaug 11–13 minučių, 180 0C temperatūroje.

 

Kreminis Tropinis Goji uogų desertas (“Bowl”)

Ingredientai:

1 ir ¼ puodelio kokosų pieno

1 bananas (supjaustytas griežinėliais ir užšaldytas)

¼ puodelio ananasų (supjaustytų kubeliais ir užšaldytų)

½ puodelio mangų (supjaustyto kubeliais ir užšaldytų)

2–4 valgomieji šaukštai Raw Powders Goji uogų miltelių


Paruošimo būdas:

Maišytuve sumaišykite kokosų pieną, bananus, ananasus, mangus ir Raw Powders Goji uogų miltelius. Įdėkite 4 arba 5 ledo kubelius, kad gautumėte šaltesnį kokteilį. Plakite iki vientisos masės.
Supilkite į dubenį ir papuoškite kokoso drožlėmis, smulkintais vaisiais, uogomis, granola ar kitais mėgstamais priedais.

 

Mini Goji sūrio pyragaičiai

Ingredientai:

1 puodelis krekerių ar sausainių trupinių 

4 šaukštai lydyto nesūdyto sviesto arba alyvuogių aliejaus 

Apie 230 g kambario temperatūros grietinėlės sūrio (Mascarpone, Philadelphia ar kt.)

¼ stiklinės kambario temperatūros grietinės 

1 kiaušinis 

¼ puodelio ekologiško cukranendrių cukraus 

1 arbatinis šaukštelis gryno vanilės ekstrakto 

3 valgomi šaukštai Raw Powders Goji miltelių


Paruošimo būdas:

Iš anksto įkaitinkite orkaitę iki 180 0C temperatūros.
Keksiukų kepimo formą užpildykite popierinėmis keksiukų formelėmis. 
Dubenyje sumaišykite krekerių ar sausainių trupinius su lydytu sviestu. 
Supilkite po 1 valgomąjį šaukštą mišinio į kiekvieną keksiukų formelę, stipriai suspauskite.
Dideliame dubenyje suplakite kreminį sūrį ir grietinę. Įdėkite kiaušinį, cukrų, vanilę, Goji miltelius ir išmaišykite iki vientisos masės.
Į kiekvieną keksiukų formelę dėkite apie 2 šaukštus sūrio pyrago mišinio. Kepkite apie 18–20 minučių. 
Iškeptus pyragaičius išimkite iš kepimo formos, nuimkite popierines keksiukų formeles ir leiskite sūrio pyragaičiams visiškai atvėsti. 
Patiekite atšaldytus su plakta grietinėle ir uogomis.